Financieel

Zijn er veel geldproblemen Amsterdam?

Er zijn heel veel geldproblemen in Amsterdam. Die moeten natuurlijk opgelost worden om iedereen weer een toekomstbeeld te bieden. Het perspectief om een zorgeloos bestaan te hebben. Daar zetten wij ons natuurlijk voor in. Wij bekijken de problemen en bieden je handvatten en oplossingen, maar je moet het wel echt willen. Wat bij vrijwel iedereen het geval is. Wij bieden hulp bij geldproblemen zonder oordeel wat het voor onze cliënten tot een bijzonder prettige samenwerking maakt. Maar wij moeten wel weten wat de schulden zijn en hoe ze tot stand komen. Alleen door goede informatie kunnen wij hulp bieden.

Wat kun je doen bij geldproblemen?

Er is veel dat je kunt doen bij geldproblemen. Het belangrijkste is in eerste instantie altijd om in contact te blijven met partijen. Zodat ze weten wat er aan de hand is en jij aan een oplossing werkt. Dit geeft je vaak tijd en in veel gevallen is er ook een regeling mogelijk. Daarnaast moet je er niet mee blijven lopen. Dat is niet goed voor je gezondheid en de situatie in het algemeen. Je moet dus actief op zoek naar hulp, iets dat wij je kunnen bieden.

De beste tip die wij je kunnen geven is dat je post en berichten altijd open moet maken en moet beantwoorden. Blijf altijd in gesprek met bedrijven die nog geld van je krijgen. Ook als je deze bedrijven niet veel te bieden hebt. Zo behoud je het meeste overzicht en inzicht in de problemen die er spelen en loop je er niet voor weg.

Hoe vrijwilligerswerk Amsterdam helpt.

Wij helpen bij het uitzoeken welke schulden er zijn, welke oplossingen en afspraken er gemaakt kunnen worden om tot slot een plan van aanpak te maken. Zodat we de schulden ook echt gaan aanpakken. Want dat is natuurlijk wel de essentie om een toekomstperspectief te hebben. Soms is de oplossing er niet in een keer. Er zullen dan meerdere stappen gemaakt en genomen moeten worden. Maar daar sta je dus niet alleen voor. Wij kijken met je mee en geven richting!