Internet

Wat zijn de effecten van LinkedIn marketing?

LinkedIn marketing brengt een aantal significante voordelen met zich mee. LinkedIn is een socialmediakanaal dat speciaal gemaakt is om te netwerken. Het platform is zeer interessant voor recruiters en B2B-bedrijven. Maar ook voor andere mensen is het interessant om dit zakelijke platform te gebruiken. Met de juiste connecties wordt het bijvoorbeeld ook eenvoudiger om snel een baan te vinden. Ben je benieuwd wat LinkedIn marketing jouw bedrijf kan opleveren? Wij leggen je graag uit waarom LinkedIn marketing uitbesteden zo aantrekkelijk kan zijn!

Over de voordelen van LinkedIn marketing

Deel je regelmatig interessante content op LinkedIn, dan helpt dit om je naamsbekendheid te vergroten. Bedrijven en specialisten komen jouw content eerder tegen. Als men zich bewust is van het bestaan van je bedrijf, kan dit je uiteindelijk nieuwe klanten opleveren. Bovendien kan het ervoor zorgen dat men je als specialist binnen de branche gaat zien. Zeker als je regelmatig informatieve content publiceert, kan dit veel voordelen met zich meebrengen.

LinkedIn marketing brengt echter nog meer voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om leads te verkrijgen via het platform. Het is via LinkedIn mogelijk om zeer doelgericht te adverteren. Het platform kent uitgebreide targetingopties en LinkedIn-profielen zijn vaak zeer compleet ingevuld. Daardoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld specifiek mensen met een bepaalde functie te benaderen. Zo kun je precies de beslissingsmakers bereiken die bijvoorbeeld kunnen besluiten om jouw diensten af te nemen.

Het werven van nieuwe personeelsleden en bezoekers

LinkedIn kan ook helpen om nieuwe personeelsleden te werven. Allereerst kun je het platform gebruiken om geschikte kandidaten zelf te benaderen. Daarnaast kan interessante content ervoor zorgen dat mensen met de juiste kwalificaties jou eerder benaderen. Hetzelfde geldt ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in meer content. Door regelmatig interessante content te delen op LinkedIn, zijn mensen eerder geneigd om jouw website te bezoeken. De kans is groot dat je website op die manier ook meer verkeer krijgt. 

LinkedIn marketing uitbesteden

Het kan behoorlijk lastig zijn om regelmatig interessante content te plaatsen en om te adverteren op LinkedIn. Het is daarom verstandig om een ervaren marketingbureau in te schakelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de specialisten van het marketingbureau GoFain. Zij hebben veel ervaring met socialmediakanalen als LinkedIn. Indien je zelf niet in staat bent om je LinkedIn marketing te verzorgen, is het dus zeker een goed idee om voor dit marketingbureau te kiezen.