Interieur

Wat moet je weten over Hardhoutschroeven?

Het aanbod met schroeven dat je aantreft op de markt is natuurlijk ongelofelijk uitgebreid. Dat is te wijten aan het feit dat ervoor het bevestigen van verschillende materialen gebruik moet worden gemaakt van zeer specifieke schroeven. Neem nu bijvoorbeeld hardhout. Voor het bevestigen evenals het monteren van deze houtsoort kan er gebruik worden gemaakt van zogenaamde hardhoutschroeven. Een ander woord voor deze schroeven is overigens vlonderschroeven. Wil jij graag te weten komen waar je deze schroeven nu precies voor kan gebruiken en vooral waar je bij het kopen rekening mee dient te houden? Dan is het zeker interessant om de informatie door te nemen die je aantreft hier op deze pagina.

Verkrijgbaar in een uiteenlopende kwaliteit 

Bij het aanschaffen van hardhoutschroeven kan je vaststellen dat er binnen dit type schroef tal van verschillende uitvoeringen bestaan. Het wordt in de praktijk niet zelden aangeraden om de voorkeur te geven aan roestvast staal A410. Dit is de meest betrouwbare kwaliteit RVS. Het spreekt voor zich dat er op de markt ook nog andere uitvoeringen zijn terug te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan A2, C1 en C3 kwaliteit. Voor deze vormen van RVS geldt echter dat ze merkelijk minder kwalitatief zijn. Het komt dan ook bij het uitvoeren van bepaalde karweien niet zelden voor dat de schroeven knappen op het hardhout. Het hoeft niet te worden benadrukt dat dit niet de bedoeling kan zijn.

Wat zijn de eigenschappen waar je bij deze schroeven rekening mee moet houden? 

Het spreekt voor zich dat niet alleen de sterkte van het RVS van belang is om rekening mee te houden bij het aanschaffen van hardhoutschroeven. Zo is het bijvoorbeeld ook zo dat deze schroeven zich kenmerken door de aanwezigheid van een mooie, verzonken kop. Onder deze kop zijn freesribben terug te vinden. Deze valt volledig weg in de vlonderplanken. Op deze manier kan er een uitmuntende afwerking worden gerealiseerd. Voor ontzettend veel mensen geldt in de praktijk dat ze vermoeden dat het probleemloos mogelijk is om gebruik te maken van eender welk type schroef bij het bevestigen of monteren van hardhout. Toch blijkt al snel dat je er met absolute zekerheid goed aan doet om te opteren voor het aanschaffen van echte hardhoutschroeven.

Conclusie; vergelijk even grondig de verschillende soorten hardhoutschroeven!

In het bijzonder voor mensen die niet gewend zijn om klusjes te doen spreekt het voor zich dat het merendeel van de schroeven die op de markt zijn terug te vinden er nagenoeg allemaal min of meer hetzelfde uitzien. Dat hoeft op zich niet meteen een groot probleem te zijn. Wel is het natuurlijk zo dat je er zeker van moet kunnen zijn dat jij daadwerkelijk gaat opteren voor de beste schroeven voor het karwei dat jij wenst uit te voeren. In dit geval zijn dat dus hardhoutschroeven.

Zoals eerder op deze pagina reeds vermeld is het wel steeds van zeer groot belang om je goed bewust te zijn van de verschillende soorten RVS waar deze houtschroeven uit zijn vervaardigd. Enkel en alleen op deze manier zal je immers de meest interessante schroeven voor jouw project aanschaffen.