Gezondheid

Wat doe je na een whiplash?

Een whiplash kan ontstaan na een plotselinge klap op je nek. Zo kan het bijvoorbeeld het gevolg zijn van een auto-ongeluk. Op het moment dat er net een whiplash ontstaat is het belangrijk om te rusten en niet meer te bewegen. Het is in dit geval belangrijk dat je direct medische hulp inschakelt. Hierna is het belangrijk dat je van de whiplash herstelt. Een medisch specialist kan jou vertellen wat je moet doen om het herstel te bevorderen. In sommige gevallen is het belangrijk om een medische behandeling te ondergaan. Wij noemen nog een aantal tips die je mogelijk kunnen helpen bij het herstel na een whiplash. Houd er rekening mee dat je altijd de aanwijzingen van je arts moet opvolgen.

Een collum behandeling kan helpen

In sommige gevallen helpt een collum behandeling na een whiplash. Deze behandeling stimuleert namelijk de beweeglijkheid van de rug en de bovenste nekwervels. De behandeling is goed voor de doorbloeding en kan helpen om diverse klachten te voorkomen. In sommige gevallen kun je ook baat hebben bij deze behandeling na een whiplash. Belangrijk is wel om altijd bij de specialist in kwestie aan te kaarten dat je een whiplash hebt gehad. Zo kan men hier namelijk rekening mee houden tijdens de behandeling. Wil je graag een collumbehandeling uitproberen? In dat geval raden we je aan om eens op de website van Staatsievivere te kijken. Dit is een aanbieder van deze behandeling, maar op de website is daarnaast ook veel nuttige informatie terug te vinden.

Voldoende rust is ook zeer belangrijk

Ook de periode na een whiplash blijft het vaak belangrijk om voldoende rust te nemen. Als je nek een flinke klap heeft gehad, moet je lichaam daar vaak enige tijd van herstellen. De klachten kunnen een langere periode aanhouden. Een medisch specialist kan je precies vertellen waar je de komende periode op moet letten. Zo is het wellicht verstandig om enige tijd niet te werken en mag je mogelijk een langere tijd niet sporten. Het is belangrijk om het advies van je arts goed op te volgen. Op die manier voorkom je namelijk dat de klachten erger worden en herstel je op je snelst.

Conclusie

Als je een whiplash oploopt is het in eerste instantie belangrijk om niet te bewegen en een medisch specialist te bellen. Vervolgens begin je vaak aan een hersteltraject. Daarbij zijn er verschillende dingen die je kunt doen om goed te herstellen. Het is belangrijk om de adviezen van je arts goed op te blijven volgen.