Financieel

Wanneer een bankbeslag laten doen?

Een bankbeslag is niet iets dat iedereen je zomaar kan laten uitvoeren. Daar heb je dus echt wel een gegronde reden voor nodig. Je kunt hierbij denken aan het hebben van schulden, schade die vergoed moet worden of andere financiële redenen waarbij je verzoek tot betaling tevergeefs heb verstuurd.
Heb jij een gegronde reden waardoor bankbeslag laten doen mogelijk is? Dan is het goed om hier een expert voor in te schakelen. Een bankbeslag leggen moet natuurlijk op de juiste manier gedaan worden. Zo voorkom je andere problemen of het moeten terugstorten van gelden. Je hebt bij een bankbeslag nu eenmaal te maken met beslagverboden en een beslagvrije voet.
Dit moet je weten over een bankbeslag:

  • Een bankbeslag wordt door een expert uitgevoerd.
  • Het uitvoeren van een bankbeslag is eenvoudig.
  • De uitvoering van een bankbeslag is doeltreffend.
  • Met een bankbeslag kun je veel meer bereiken.

Wanneer is een bankbeslag mogelijk?

Een bankbeslag kan niet zomaar worden uitgevoerd omdat er nog een factuur open staat. Voor een bankbeslag is er echt een vonnis (gerechtelijke uitspraak) nodig. Waarin bepaald is hoeveel, wanneer en op welke manier een bankbeslag gelegd mag worden.
Bij een vonnis wordt er vaak gekeken naar de financiële situatie zodat het opbouwen van andere schulden voorkomen zal worden.
Hoewel een bankbeslag laten uitvoeren vaak als gemakkelijk en efficiënt zal worden ervaren is het ook goed om te kijken of er een betaalregeling getroffen kan worden. Vaak is dit het geval waarmee beslag op banktegoeden wordt voorkomen.

Wat maakt een bankbeslag mogelijk?

Je hebt nu al veel gelezen over een bankbeslag. Wil je meer informatie die bij jouw specifieke situatie past? Dan is het goed om op Swiercs.nl te kijken of contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij je op een goede manier adviseren wat er mogelijk is, waar je rekening mee moet houden en hoe het beslag dat wij kunnen leggen in de praktijk werkt.