Tuin

Waarom kiezen voor een overkapping veranda?

Een overkapping veranda zorgt ervoor dat je de woonkamer een stuk kunt doortrekken naar buiten. Wanneer je een overkapping toevoegt aan je huis kun je lekker buiten zitten zonder dat je bang hoeft te zijn dat je nat regent. Dit heeft als voordeel dat je ook mooie tuinmeubelen onder de overkapping veranda kunt zetten met tuinkussens. Deze zullen droog blijven en daardoor veel langer meegaan. Een overkapping is een mooie toevoeging aan de woning en het zorgt ervoor dat je lekker lang ‘s avonds kunt tafelen met je vrienden of familie of dat je samen kunt barbecueën. 

Veiligheid staat voorop

Doordat de overkapping veranda een glazen dak heeft zal het geen licht wegnemen. Bij andere veranda’s zonder glazen dak zal je zien dat de woonkamer een stuk donkerder wordt omdat het natuurlijke daglicht wordt tegengehouden. Door te werken met glas zal je hier geen last van hebben. Uiteraard is veiligheid belangrijk en zijn de veranda’s voorzien van veiligheidsglas. Dit wil zeggen dat de kans dat het glas breekt aanzienlijk klein is, maar mocht het toch gebeuren, dan breekt het glas nooit in scherpe stukken. Zo is een overkapping terras te allen tijde veilig voor jou en je gezin. Ook zal het niet heel warm worden onder de overkapping omdat de overkapping veranda bestaat uit dik glas. Dit zorgt voor die veiligheid maar werkt ook isolerend. Zo kun je comfortabel buiten zitten.

Overkapping veranda: onderhoudsarm en duurzaam

Een overkapping veranda vergt weinig onderhoud doordat ze zijn gemaakt van aluminium. Dit zal dus niet gaan roesten en is bestand tegen alle weersomstandigheden, zelfs voor de zon en Uv-straling. Daarnaast is aluminium niet heel zwaar waardoor het mogelijk is om zelf de overkapping veranda op te zetten. Een overkapping gaat doorgaans zo’n 25 jaar mee en je hebt bij aanschaf 10 jaar garantie. Hierdoor kun je dus jarenlang profiteren van de overkapping veranda. Ben je zelf niet zo handig of besteed je het liever uit? De experts van VerandaExpress helpen je graag verder. Dan kun je er ook voor kiezen om de veranda te laten monteren door vakmannen. Echter zijn de bouwpakketten zo samengesteld dat het eenvoudig te monteren is aan de hand van een handleiding. Zo kun je dezelfde avond nog genieten van jouw nieuwe overkapping. 

Een extra stukje woonkamer dankzij de overkapping veranda

Een overkapping veranda wordt vaak gezien als een uitbreiding van de woonkamer. Je kunt ervoor kiezen om de overkapping open te laten om deze af te sluiten met mooie glazen schuifdeuren. In beide gevallen voegt een overkapping echt iets toe aan de woning en het verhoogt ook direct de waarde van de woning. Daarnaast ziet het er mooi uit en zit je lekker droog. Het hele jaar door kun je buiten genieten met een overkapping. In de wintermaanden kun je een kacheltje buiten zetten of de vuurkorf aandoen en in de zomer kun je door de toevoeging van zonwering de warme zon buiten houden. De toevoeging van dimbaar led licht zorgt helemaal voor een gezellig sfeertje in de avond. Hierdoor is een overkapping ook een prima plek voor een gezellig tuinfeestje.