Interieur

Waarom een dressoir industrieel helemaal in is

Langzaam maar zeker voegen mensen steeds vaker een dressoir industrieel aan het meubilair van hun woning toe. Waar vroeger andere stijlen dressoirs helemaal in waren, lijken industriele dressoirs voor een langere tijd in de toekomst populair te blijven. Maar hoe komt het dat dit type dressoir zo populair is? In deze blog wordt dit vraagstuk beantwoord. Je komt er namelijk achter wat de redenen zijn dat industriële dressoirs zo in trek zijn. Zo ontdek je ook of dit meubelstuk een aanrader voor jou is.

Een dressoir industrieel bevat genoeg ruimte

In de eerste plaats is een dressoir industrieel momenteel razend populair doordat dit meubelstuk zo functioneel is. De meeste dressoirs zijn namelijk niet zo handig qua gebruik. Dit komt met name omdat je weinig opbergruimte hebt in het dressoir. Het wordt eerder gezien als een meubelstuk om de spiegel een beter contrast te geven. Industriele dressoirs zijn echter perfect als jij veel spullen op moet slaan. 

Een robuust design voor iedereen

Ook kiest men ineens voor een dressoir industrieel door het robuuste design. De tijden van schattig meubilair zijn haast voorbij. Met kleine accessoires zijn mensen erachter gekomen dat je ook dit effect kunt bereiken. Daarbij is de combinatie van schattige woonaccessoires en robuuste meubels een goede keuze. Een industrieel dressoir is hierbij de optie waar veel mensen voor kiezen. Met een robuust design zorg je ervoor dat je woning in ieder geval vol met karakter zit.

Een dressoir industrieel: het kan tegen een stootje

Mensen kijken ook steeds vaker naar de lange termijn op het vlak van meubilair halen. Daarom zijn meubels die goed tegen een stootje kunnen en lang meegaan ook razend populair op webshops als Eigentyds. Een dressoir industrieel valt ook zeker onder deze categorie. Door de industriële stijl van dit soort meubelstukken weet je immers zeker dat de dressoir stevig is en niet zomaar een deuk oploopt. Zo weet je dus ook dat je op de lange termijn een goede investering hebt gedaan.

Je vult je kamer er goed mee op

De vierde reden waarom een dressoir industrieel in trek is, heeft te maken met de aanwezigheid van het meubelstuk. Wanneer je een interieurdesigner spreekt, leer je dat er vaak een meubelstuk moet zijn die als centraal punt van aandacht moet fungeren. Dit meubelstuk hoort middelgroot tot groot te zijn. Dit doe je om je het gevoel te geven dat de kamer goed is opgevuld. Door de industriële stijl is een industrieel dressoir een uitstekende optie die zich hiervoor leent.

Een dressoir industrieel kost niet veel

Tot slot is een dressoir industrieel erg in trek doordat de prijzen van dit soort meubelstukken erg gunstig zijn. Meubels zijn meestal namelijk erg duur. Daardoor moet je bij het aanschaffen van meubilair vaak op de portemonnee letten. Dit is echter minder het geval bij industriële dressoirs. Daar komt nog bij dat je door de langere levensduur van deze soorten meubels uiteindelijk ook op dit vlak goedkoper uit bent. Zo maak je dus minder kosten.