Wat is de eenvoudigste manier om een ingewikkeld onderwerp uit te leggen? Laat zien hoe het moet! YouTube staat niet voor niets vol met tutorials en instructiefilms. Beeld en geluid zijn de meest natuurlijke communicatiemiddelen voor de mens. Uit onderzoek blijkt bovendien dat mensen instructies die worden getoond in films, beter onthouden dan instructies op papier.

Instructiefilms in alle soorten en maten

Hebt u al een idee hoe uw instructiefilm er uit moet zien? De mogelijkheden zijn eindeloos. We noemen een paar voorbeelden:

Schermopname (screen capturing) voor het uitleggen van software-applicaties

Een schermopname is een van de eenvoudigste vormen van instructievideo. Een ervaren gebruiker voert de te leren handelingen uit in de applicatie. Alle muisbewegingen, kliks en andere handelingen worden opgenomen met behulp van een speciaal programma. Een schermopname werkt het best als deze wordt gecombineerd met een voice-over: een commentaarstem die de handelingen op het scherm toelicht.

Animatie

Animatie is bijzonder veelzijdig en daarom zeer geschikt voor instructiefilms. Met animatie kun je bijvoorbeeld de binnenkant van een machine laten zien. Ook abstracte onderwerpen kunnen goed in beeld worden gebracht met animatie. Denk bijvoorbeeld aan het visualiseren van een workflow, een verkoopproces of een chemische reactie.

Real-life opnames

Real-life opnames zijn een uitstekende manier om complexe handelingen te laten zien. Vaak wordt hierbij een expert in beeld gebracht, die de te leren handelingen stapsgewijs uitvoert. Alle instructiestappen worden in de juiste volgorde getoond, meestal voorzien van commentaar door de expert of door een voice-over.

Instructiefilms en e-learning

Instructiefilms zijn uitstekend inzetbaar voor e-learning, het leren met behulp van de computer. De combinatie van e-learningmodules en video resulteert in bijzonder krachtig lesmateriaal. Dit geldt nog sterker wanneer de instructiefilms worden uitgebreid met interactieve elementen.

Meer weten?

De mogelijkheden zijn zo groot dat het onmogelijk is om hier alles te laten zien. Wilt u meer weten over de productie van instructiefilms? Neem contact op. Onze accountmanagers laten u graag ons portfolio zien.

Vrijblijvend kennismaken?

Er gaat niets boven persoonlijk contact. Wij zijn benieuwd naar uw verhaal.

NEEM CONTACT OP