Zakelijk

Vertaalbureau inhuren voor teksten

Even een tekst laten vertalen door google, dat doen we allemaal wel eens, maar soms zitten er toch nog vertalingsfouten in. Hoe voorkom je dit? Niet. Echter is er wel een oplossing namelijk, een vertaalbureau inhuren. Wat doet een vertaalbureau en wat zijn de voor- en nadelen ervan.

Wat is een vertaalbureau?

Een vertaal bureau is simpel gezegd een bureau die de vertaling van teksten regelt. Je kunt bij een vertaalbureau teksten verwachten die van hoge kwaliteit vertaald zijn. De teksten hier worden uiteraard beter vertaald dan een online vertalingssite. Vertaalbureaus hebben vaak ook een kwaliteitscertificaat. Er worden passende vertalers gezocht bij de vertaling van jouw teksten.

Voordelen vertaalbureau

Een vertaalbureau heeft de vaardigheid om elk soort tekst te kunnen vertalen. Of het nou een website is of de ondertiteling die in een ander taal moet. Het kan allemaal. Niet elke vertaling is dus hetzelfde, maar bij een vertaalbureau kunt u dus met alle opdrachten terecht.

Als je een tekst laten vertalen wilt bij een vertaalbureau, biedt het je meerdere talen en varianten. Dit is een van de grote krachten van een vertaalbureau. Vaak zitten er verschillende freelancers bij een vertaalbureau. Dit omdat, er dan voor elke taal of dialect iemand is die dit kan aanpakken. Deze mensen dei bij het vertaalbureau werken zijn allemaal professionele vertalers. Dat betekent dat u goed geleverd werk terug krijgt.

Nadelen vertaalbureau

De vertaaldiensten die online zijn, zijn gratis. Het vertaalbureau vraagt voor de vertaling van teksten wel een prijs voor hun diensten. Je zult dus wel een hogere prijs betalen, maar je krijgt er wel een perfect vertaalde tekst voor terug en dat ook met snelle levertijd! Echter is de vertaling van een vertaalbureau niet direct beschikbaar. Het bureau kent een snelle levertijd, maar je kunt niet intypen wat je vertaald wil hebben en het zo krijgen, zoals bij google translate.

Het contact met een vertaalbureau is vaak ook onpersoonlijk. Het gaat om een groot bedrijf. Dit bedrijf ziet jouw als klant, maar niet als vriend. Bij wijtypen is dit niet het geval. Wij kennen onze klanten en weten voor wie wij bezig zijn.

Is een vertaalbureau mijn geld waard?

Ja, een vertaalbureau levert goed werk en dat is wat jij hebben wil. Je krijgt de zekerheid mee dat de teksten kloppen en juist vertaald zijn en goed in context gezet zijn. Het zal meer kosten dan je gewend bent, maar voor goed resultaat ga je naar een vertaalbureau.