Auto

Scheur voorbij met je nieuwe motor

Heb je momenteel een eigen auto? Een eigen auto die goed werkt? Of eentje die wel wat hulp kan gebruiken? Wanneer je een auto koopt, wil je graag het beste van het beste. Voornamelijk is het belangrijk dat de auto die je koopt goed werkt en presteert zoals die zou moeten. Echter zijn er altijd mogelijkheden die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je auto. Zo kun je bijvoorbeeld je motor laten chiptunen. Chiptunen is eigenlijk een techniek waardoor de motor op je auto zo wordt afgesteld dat die optimaal presteert. Echter is het niet zo dat je met chiptunen het moeilijker maakt voor de auto en deze minder lang meegaat. Chiptunen zal er juist voor zorgen dat de motor optimaal presteert en het langst meegaat.

Het kan altijd beter

Wanneer je een auto koopt, is vaak het gras altijd groener bij de buren. Dat komt vaak doordat anderen of minder of meer te besteden hebben dan jij. Wanneer iemand meer te besteden heeft, is het ook veel gemakkelijker om een duurdere auto te kopen. Echter betekent dat niet dat jouw auto minder hoeft te presteren. Door chiptunen kun je ook de motor van een goedkopere auto laten optimaliseren. Hierdoor wordt de motor door chiptunen krachtiger en zal jij ook duurzamer rijden.

Besparen op de kosten

Wanneer je veel in een auto rijdt voor bijvoorbeeld je werk, wil je uiteraard dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Op sommige momenten is het dan toch verstandig om de fiets in plaats van de auto te pakken. Zeker wanneer het gaat over kortere afstanden. Wanneer je met een auto continu korte afstanden rijdt, kost het de auto veel meer moeite dan wanneer je een lange baan op de snelweg rijdt. Dit komt doordat de auto op de snelweg veel minder moeite hoeft te doen dan wanneer je kortere afstanden rijdt. De kortere afstanden vinden vaak plaats in de bebouwde kom. Dat betekent dat je veel handelingen moet doen. Denk aan doorschakelen, terugschakelen, afremmen, in- en uitrit constructie. Dit is voor een auto veel meer moeite dan een lange weg rechtdoor rijden. Denk maar aan sporten. 

Vaak is het lopen van een lange afstand veel minder zwaar dan een kort stukje rennen, even lopen en dan weer een kort stukje rennen. Het zorgt vaak voor de mens bij een goede conditie uiteindelijk, maar voor de motor van de auto is het beter om dat niet te doen.

Minder uitlaat stoffen

Wanneer je gebruik maakt van chiptunen, wordt je motor geoptimaliseerd. Dat betekent ook de auto veel minder moeite hoeft te doen bij het uitvoeren van handelingen. Wanneer je gas geeft, zal de auto veel sneller harder gaan rijden. Hierdoor zal de motor minder gebruik maken van brandstof wanneer je aan het rijden bent. Dat zou moeten betekenen dat je veel minder hoeft te tanken per week of maand.

Zo zorgt het chiptunen er dus voor dat je goedkoper rijdt. Het geld dat je dan maandelijks of wekelijks overhoudt, kun je gebruiken om te investeren, maar ook bijvoorbeeld om te sparen. Zo rij je én goedkoper én zuinig. Wat dan weer beter is voor het milieu.