Interieur

Ontdek de perfecte deurklink voor jou

De deurklink is het belangrijkste deel van een deur. Hier kom je dagelijks mee in aanraking om een deur te openen. Een deurklink kan in verschillende soorten en stijlen voorkomen. Wanneer je er een uitzoekt voor jouw deur, heb je dus enorm veel keuze. Welke deurklink het beste bij jou past, hangt af van jouw eisen en de stijl van de woning. Alles moet namelijk in één geheel bij elkaar passen om een stijlvolle woning te creëren.

De eisen van een deurklink

Het is belangrijk dat de deurklink voldoet aan al jouw eisen. Ben je van plan om bijvoorbeeld een slot te monteren in de deur. Dan moet je er wel eentje uitzoeken die het mogelijk maakt om een slot in de deur te monteren. De stijl van de deurklinken zijn daarnaast ook erg belangrijk. Je kunt natuurlijk geen retro deurklink monteren op een moderne woning. Een woning kan in verschillende ontwerpen komen. De kleur en de vorm is daarbij erg belangrijk. Heeft jouw woning namelijk veel te maken met bijvoorbeeld scherpe randen, dan kan je het beste deurklinken zoeken die rechthoekig van vorm zijn. Sommige kleurcombinaties gaan ook niet zo goed samen. De deurklinken moeten dus ook passen bij de kleur van de deur en de woning. Ten slotte is het belangrijk dat de deurklink comfortabel vast te houden is. Je komt er dagelijks mee in aanraking, dus het moet wel fijn in de hand aanvoelen.

Moderne en retro deurklinken

Deurklinken zijn in twee stijlen beschikbaar. De stijl van de woning en jouw voorkeur bepalen welke jij moet nemen. Een moderne stijl heeft vaak een strak design. Zo zie je vaak deurklinken met scherpe hoeken. Je kunt deze deurklinken krijgen met schild en zonder schild. Het schild is het platte gedeelte waar de deurklinken aan vast zitten. Dit schild is meestal rechthoekig van vorm. Daarnaast kan dit schild een gat voor een insteekslot bevatten. Hierbij is het dus mogelijk om de deur te vergrendelen. Retro deurklinken komen in de stijl van de jaren 30. Deze deurklinken hebben vaak een design met extra contouren die wat karakter geven aan de deurklinken. Deze zijn bedoeld voor woningen van de jaren 30 en woningen die gebouwd zijn in de stijl van de jaren 30. Ook deze deurklinken zijn te verkrijgen met- en zonder schild.

Binnen- en buitendeuren

De deurklinken zullen verschillen voor de binnen- en buitendeuren. Een buitendeur heeft een robuust slot nodig. Daarom zul je vaak deurklinken tegenkomen met een schild waar een gat voor een insteekslot in zit. Het is belangrijk dat deze deurklinken sterk genoeg zijn om niet uit elkaar te vallen bij een beetje kracht. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de woning. De binnendeuren hebben niet zoveel eisen nodig. Slechts wanneer je besluit om een deur te vergrendelen zitten er wat eisen aan deurklinken. De deurklinken van de binnendeuren kunnen qua design wat mooier uitzien door de verminderde eisen.

Koop bij een betrouwbare winkel

Al jouw deurklinken kan je kopen bij Mooi Deurbeslag. Deze winkel levert deurklinken van hoge kwaliteit, en dat ook nog voor een voordelige prijs.