Interieur

Nieuwe deurklink nodig? Maak gebruik van deze 5 tips

Ben jij op zoek naar een nieuwe deurklink? Eens in de zoveel tijd is het moment nou eenmaal aangebroken om nieuw deurbeslag aan te schaffen. Maar het kopen van de juiste klinken kan een lastig karwei zijn. Heb jij hulp nodig hiermee? Lees dan deze blog goed door, want je vindt hier 5 tips om probleemloos nieuwe klinken te halen. Zo heb jij straks weer prachtige deuren.

Bepaal de stijl van de deurklink vooraf

In de eerste plaats is het van belang om de stijl van de deurklink vooraf te bepalen. Je wilt immers wel een idee hebben welke soort klinken je mooi vindt. Daarbij is de stijl een essentieel onderdeel. Kies bijvoorbeeld voor een jaren 30 stijl in een klassiek interieur of juist een moderne stijl bij een strak design. Je bepaalt zelf helemaal welke stijl je wilt, maar het belangrijkste is dat je in ieder geval al een idee in je hoofd hebt op dit vlak.

Kijk bij een specialist

Ten tweede is het slim om bij een specialist te kijken voor een nieuwe deurklink. Specialisten zoals De Oude Deurklink beschikken namelijk over een interessant aanbod aan klinken. Daardoor heb je erg veel keuze. Dit geldt niet alleen qua stijlen, maar ook qua kleuren en merken. Op deze manier vind je zeker het juiste deurbeslag voor jouw woning.

Let op de garantie

Ook is het handig om op de garanties van een nieuwe deurklink te letten. Iedereen wil namelijk optimaal met zijn of haar geld omgaan. Daardoor wil je geen defecte producten kopen. De enige manier om je op dit soort situaties voor te bereiden is door middel van een garantie op het deurbeslag. Zo weet je immers zeker dat alles goed komt en dat de aanbieder van het deurbeslag ook volop vertrouwen heeft in haar producten.

Zorg dat het aanbrengen van de deurklink eenvoudig is

Het is tevens belangrijk om voor een deurklink te kiezen waarbij het aanbrengen eenvoudig is. Niet iedereen is een geboren klusjesman of vrouw. Aan de andere kant is iemand inhuren voor het aanbrengen het deurbeslag ook een beetje overbodig of prijzig. Zorg er daarom voor dat het mechanisme waarmee de klinken aangebracht worden soepel is. Op deze manier kun je dit werk zelf probleemloos uitvoeren en heb je binnen mum van tijd prachtige klinken. Houd dan ook goed rekening hiermee om eventuele problemen te voorkomen.

Binnendeur of buitendeur?

Tot slot moet jij je afvragen of de deurklink voor een binnendeur of buitendeur bedoeld is. Er zijn namelijk talloze soorten deurbeslag. Daarbij kunnen sommigen goed tegen de buitenlucht, terwijl anderen enkel voor binnendeuren zijn bedoeld. Soms is het onderscheid hiertussen lastig te zien. Let hier dus goed op en vraag het eventueel na zodat je er helemaal zeker van bent dat je het juiste product hebt gekocht. Onderschat niet hoeveel impact dit kan hebben op jouw deurbeslag en denk hier dus zeker aan.