Huis

Montage door zonnepanelen installateurs

Om de effectiviteit en de veiligheid van je zonnepanelen te waarborgen is een goede installatie cruciaal. Zeker in een land zoals Nederland moeten de zonnepanelen op correcte wijze aan het dak worden bevestigd om bestemd te zijn tegen harde wind of noodweer. Ook is het belangrijk dat de zonnepanelen op de juiste plaats worden bevestigd zodat de meeste zon gevangen kan worden. Om de installatie vlekkeloos te laten verlopen zul je zonnepanelen installateurs moeten inschakelen. Een professioneel team zorgt voor de perfect aanlegging. 

Zonnepanelen installateurs inschakelen?

Als je zonnepanelen installateurs inhuurt zal alles in de puntjes voor je worden gedaan. Allereerst zullen ze met jou in gesprek gaan over jouw behoeften. Hierin wordt besproken hoeveel panelen er op het dak geplaatst zullen worden en met welke soort zonnepanelen zal worden gewerkt. Zodra dit is bepaald zullen de installateurs beginnen met een legplan. Met het team wordt dan de plaatsing van de panelen besproken. Vaak worden er dan foto’s gemaakt van het dak om alles zo perfect mogelijk om het dak af te stemmen. De voorbereiding is bij vakmensen erg belangrijk. Zo wordt er voorkomen dat er problemen ontstaan bij de installatie.

Dan is het nu tijd om het dak te betreden. De zonnepanelen installateurs zorgen dat de zonnepanelen bestemd zijn tegen noodweer. Ze worden vastgemaakt aan het dak zodat ze niet los kunnen raken bij harde wind. Ook wordt erop gelet dat de panelen niet oververhit raken. In eerste instantie klinkt dit gek, want zonnepanelen zijn er om zon op te vangen. Toch is een te hoge temperatuur ook voor zonnepanelen niet prettig. Om oververhitting tegen te gaan zullen de installateurs een paar centimeter ruimte achter de panelen vrijhouden. Zo kan er lucht door de panelen stromen en kunnen ze afkoelen. Dit soort trucjes zijn niet bij iedereen bekend, vandaar dat het inhuren van een professioneel team onmisbaar is. 

Herken erkende zonnepanelen installateurs direct

Zoals hierboven duidelijk is aangegeven is een goede installatie cruciaal. Er zijn online ontzettend veel organisaties te vinden die deze service aanbieden, maar hoe vind je nou een betrouwbaar team? Een belangrijk herkenningspunt is het Kiwa-keurmerk Installatie Zonne-Energiesystemen. Dit certificaat geeft aan dat het installatiebedrijf bekwaam is om zonnepanelen te installeren. Ieder jaar zal de organisatie opnieuw worden gecontroleerd of ze nog voldoen aan de eisen. Dit jaarlijkse onderzoek wordt zorgvuldig uitgevoerd, dus je kan er vanuit gaan dat een bedrijf met het Kiwa-certificaat een goede dienst zal leveren. 

Mocht je nog extra bevestiging willen van de bekwaamheid van een bedrijf, dan kun je ook online beoordeling lezen van de zonnepanelen installateurs. Eerdere klanten zijn eerlijk als het op de service van een installatieteam aankomt en je kunt je goed in hun schoenen verplaatsen. Hoe een organisatie online aangeschreven staat zegt veel over hun manier van werken. Neem de reviews van eerdere klanten dus zeker mee voordat je een beslissing maakt. Als je graag installatieteams met elkaar vergelijkt, zou je ook nog de offertes tegen elkaar kunnen leggen. Zo kun je duidelijk het verschil in prijs zien en zie je ook direct wat voor service je voor het geld terugkrijgt.