Interieur

Dit zijn de voordelen van een eiken eettafel

Of je nu op zoek bent naar een nieuw interieur of alleen een nieuwe eettafel, er zijn genoeg redenen waarom je een eiken eettafel moet kiezen in jouw interieur. Hout, en dan met name eiken, is een soort dat tijdloos is en een warme uitstraling geeft aan de ruimte waarin hij geplaatst wordt. Hieronder lees je nog meer voordelen van een eiken tafel. 

Een eiken eettafel is van sterk materiaal

Als je een eettafel hebt die volledig uit eiken is vervaardigd dan heb je een oersterke houten eettafel. Eiken is namelijk een zeer hard hout en sterk waardoor het zeer geschikt is voor het maken van eettafels. Het materiaal kan namelijk wel tegen een stootje, al zijn scherpe voorwerpen altijd af te raden omdat dit in bijna elk materiaal schade kan aanbrengen. 

Daar komt bij dat een eiken eettafel makkelijk te vervaardigen is omdat eiken eenvoudig te bewerken én te behandelen is. Het stevige materiaal en het natuurproduct maken dit type eettafel duurzaam en kan jarenlang mee zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. 

Wel heeft de eettafel onderhoud nodig en de meeste zijn al bij de aanschaf geolied. Meestal wordt geadviseerd bij een nieuwe eettafel om deze de eerste twee weken te laten rusten en niet volledig te belasten. Daarnaast wordt geadviseerd met een vochtige niet natte doek de tafel dagelijks te onderhouden. Agressieve schoonmaak- en reinigingsmiddelen zoals chloor en terpentine moeten absoluut voorkomen worden. De tafel kan wel vatbaar zijn voor vlekken dus let op met natte plekken, rode wijn en voorwerpen die oxideren. 

De kleur van een eiken eettafel is karakteristiek

Eigenlijk heeft elk eiken eettafel zijn eigen verhaal en is de kleur en uitstraling uniek. Er zijn keuzes uit verschillende kleurtinten, maar je zult nooit een identieke tweede aantreffen. Je kunt kiezen uit standaard lichte en warme tinten, maar je kunt dit type eettafel ook verkrijgen in donkerdere kleuren. 

Doordat de kleur karakteristiek maar ook uniek is, kun je de eiken eettafel in elke woonkamer neerzetten. Het geeft een warme uitstraling en je kunt het passend maken bij elk interieur. Of je nu een landelijk interieur hebt of juist een moderne woonstijl, een eiken tafel straalt warmte, karakter en gezelligheid uit waardoor de sfeer toegankelijker wordt. 

Laat je goed adviseren voor je gaat kopen

Als je zelf er niet uitkomt met betrekking tot wat voor type eiken eettafel je in jouw woon- of eetkamer wilt plaatsen, kun je altijd bij een interieurstylist advies vragen. Zij kijken met je mee naar de situatie zoals die is, wat je wilt veranderen, naar jouw budget en hoe je daar een eiken tafel in kan plaatsen en op wat voor manier dat dan uitwerkt in de sfeer. Je laten bijstaan door een specialist is zelfs aan te raden omdat hout met veel andere materialen tegelijk kan, maar je moet uitkijken dat het niet gaat vloeken bij bijvoorbeeld een parketvloer. Je kunt dan beter kijken naar bijvoorbeeld vloertegels in een andere kleur, zodat er geen rare optische effecten ontstaan als je naar jouw eettafel kijkt.