Interieur

De voordelen van een hoge bureaustoel

Een hoge bureaustoel heeft natuurlijk veel voordelen. Als eerste zorgt deze stoel dat ook mensen die langer zijn op een goede manier kunnen werken. Zo ervaren ze minder klachten en zijn ze doorgaans productiever. Voor mensen die langer zijn is het vaak zo dat opstaan van een normale bureaustoel lastiger en zwaarder is. Hoewel het niet bewust wordt ervaren zorgt dit er wel voor dat je aan het einde van een werkdag vermoeider bent dan wanneer je kiest voor een hoge bureaustoel. Want daaruit sta je veel makkelijker op omdat de stoel is ingericht op de lengte van je lichaam.

De bureaustoel lange mensen.

De bureaustoel voor lange mensen is helaas nog niet in ieder kantoor aanwezig. Maar het zou eigenlijk wel moeten. Omdat de stoel alle comfort biedt die lange mensen nodig hebben. Want als je langer bent heb je eerder last van rug, nek en schouderklachten. Dat kun je dus met een goede stoel voorkomen.

Het probleem bij langere mensen zit vaak in het kwijt kunnen van benen. Als de benen niet op een goede manier geplaatst kunnen worden nemen werknemers vaak een vermoeide houding aan. Waarbij je kunt denken aan onderuitgezakt zitten of niet volledig in een stoel plaatsnemen. Of dit ook bij jou het geval is kun je eenvoudig controleren. Hoe lang kun jij op een stoel zitten zonder dat dit hinderlijk of zwaar wordt?

Voor een ergonomische werkplek.

Het is dus heel belangrijk om een stoel te kiezen die bij je past. Dat zorgt nu eenmaal voor een ergonomische werkplek. Waardoor je houding natuurlijker is en jij minder klachten ervaart in je nek, schouders of rug. Daarnaast moet je zelf natuurlijk ook bewust zijn van de houding die je aanneemt op je werkplek. Onderling spreken werknemers elkaar eigenlijk te weinig aan op het aannemen van de juiste houding. Terwijl als dit wel het geval zou zijn zou het ziekteverzuim naar beneden kunnen en de productiviteit omhoog!