Internet

Cyber security een steeds groter probleem

Cyber security komt helaas steeds vaker voor met alle grote gevolgen van dien. Gelukkig is er voor ieder probleem een oplossing. Die gaan wij logische wijs behandelen. Want wordt jou site gehackt dan zijn niet alleen de gevolgen voor jou, maar in Nederland zitten er ook verschillende regels aan het beveiligen van je site. Want je bent dat verplicht volgens de autoriteit persoonsgegevens.

WordPress site beveiligen

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte CMS-systeem. Dat maakt het interessant voor hackers om een wordpress site te hacken. Want als ze eenmaal weten hoe het moet dan zijn de stappen hetzelfde. Heb jij je site goed beveiligd? Dan zal het een stuk lastiger zijn. Gelukkig kan jij je wordpress site goed beveiligen met een WordPress onderhoudspakket. Waarom zou jij een onderhoudspakket moeten hebben? In de introductie hadden wij het al over de autoriteit persoonsgegevens. Wanneer jij kan aanduiden bij een controle dat jij een onderhoudspakket hebt sta jij veel sterker in je schoenen en voorkom je onnodige boetes.

Bescherming van persoonsgegevens

Je bent wettelijk verplicht om de persoonsgegevens van je website te beschermen. Doe jij dit nalatig en gebeurt er wat? Dan zul jij veel meer problemen krijgen dan alleen het niet voldoen aan de bescherming. Denk hierbij aan imago schade, boetes en bovenal boze klanten. Iets wat dodelijk is voor iedere onderneming. Dat wil je simpelweg voorkomen en dat kan. Gelukkig wel. Het is alleen aan jou of jij de kans aangrijpt.

Maar wat als je site onderdeel is van een groot datalek? Ja, als een site gehackt wordt gebeurt dat vaak in grotere groepen. Je bent dan vaak niet de enige. Een andere benaming voor het openbaren van persoonsgegevens is datalek. Wat moet je doen als er datalek plaats heeft gevonden? Dan ben jij verplicht om het datalek te melden bij de autoriteit persoonsgegevens.

De moraal van het verhaal is dat jij kan voorkomen dat je site slachtoffer wordt van een groot datalek of van hackers door je site goed te beveiligen. Altijd up-to-date houden. Dat kan middels een onderhoudspakket. Laat deze kans niet liggen.