Aannemer

Alles wat je moet weten over de bouwkundige keuring Utrecht

Wil je een huis aankopen, maar daarbij ook de uitslag van de bouwkundige keuring Utrecht afwachten? Dan kan het jou veel verrassingen gaan voorkomen. De aanschaf van de woning zal immers al veel geld gaan kosten en dan wil je niet ook nog extra kostenposten krijgen door achterstallig onderhoud. Je kunt daarom het beste de hulp van een professional in gaan schakelen. Schippers Bouwconsult is een van de professionals die bij jou langs kan komen voor de keuring. Alleen is het dan wel goed om te weten waar je aan toe bent.

De bouwkundige keuring in Utrecht behoedt voor problemen

De bouwkundige keuring in Utrecht zorgt ervoor dat er vooraf duidelijkheid ontstaat over de staat van de woning. Hierbij gaat het voornamelijk om de constructie van de woning. Deze moet te allen tijde in een goede staat zijn om veilig te kunnen wonen. Wanneer er veel achterstallig onderhoud is, zal het langzaam problemen op gaan leveren. Dit zorgt er ook voor dat er een hogere kostenpost komt. Dankzij de keuring kunnen veel zaken al opvallen, waardoor je jezelf ervoor kunt behoeden als je een huis gaat kopen. De keuring kan jou dus altijd gaan helpen.

De constructie en de muren bekeken

Tijdens een bouwkundige keuring in Utrecht zal er altijd in iedere ruimte gekeken worden. Daarbij begint een professional vaak op zolder. De dakconstructie is namelijk een belangrijk onderdeel. Zo zal gekeken worden naar de constructie zelf, maar ook of er geen houtworm of iets anders in het hout zit. De professional gaat dan ook langs de muren. Daarbij gaat het voornamelijk om de zichtbare schades. Er zullen dus geen gaten geboord worden om verder onderzoek te doen en je hoeft jouw meubelstukken ook niet aan de kant te schuiven voor de inspectie.

De werkzaamheden allemaal uiteengezet

Zodra de bouwkundige keuring in Utrecht uitgevoerd is, zullen de bevindingen opgesteld worden in een rapport. Dit rapport komt zowel bij de koper als de verkoper te liggen. In het rapport zijn alle bevindingen opgedeeld in werkzaamheden die direct uitgevoerd moeten worden en werkzaamheden die je op een later moment in het achterhoofd moet houden. Zo weet je precies wat de directe kosten gaan zijn voordat je in een woning kunt gaan wonen. Uiteindelijk kunnen er ook nog verduurzaamheden toegevoegd worden aan het rapport. Hier kun je in de toekomst aan gaan denken.

Ga aan de slag

Je hoeft alleen maar een afspraak te maken voor de bouwkundige keuring in Utrecht. Je kiest hiervoor een datum en tijdstip dat bij je gaat passen. De professional zal de afspraak dan nog bevestigen, waarna je thuis moet zijn op de aangegeven dag. Binnen een korte tijd weet je waar je aan toe bent en of de verkoop en aankoop van een woning door kan gaan. De uitslag van de keuring van Schippers Bouwconsult zal immers altijd een doorslaggevende factor gaan zijn en kan ervoor zorgen dat het voorlopige koopcontract ontbonden wordt. De goede voorbereiding loont jou dus altijd.