Aannemer

Alles wat je moet weten over bodemisolatie

Heb jij al eens gehoord van bodemisolatie? Als dit nog niet het geval is, is het goed om hier meer over te leren. Het kan namelijk een wereld van verschil maken voor jouw woning en wordt daarbij uitgevoerd als andere vormen van isolatie niet mogelijk zijn. Er zijn veel verschillende specialisten die de werkzaamheden voor jou uit kunnen voeren. Een van de specialisten waar je zeker naar moet kijken is Isolatiespecialist.nl. Maar waar moet je allemaal aan gaan denken bij deze vorm van isolatie? En wanneer kies je hiervoor? Onderstaande informatie legt uit. 

Bodemisolatie in de kruipruimte krijgen 

Bodemisolatie is een manier van isoleren waarbij de bodem van de kruipruimte van materialen wordt voorzien. Hiervoor wordt een slang gebruikt, waarna bolletjes of stukjes piepschuim worden aangebracht. Als er een kruipluik is, zal dit gebruikt worden. Het kan ook zijn dat er tijdelijk een gat in de muur wordt gemaakt. Het opzetstuk op de slang zorgt er dan voor dat er dieper in de kruipruimte gekomen kan worden en het materiaal ook een goede verdeling krijgt. Het materiaal moet namelijk altijd goed verdeeld zijn om de resultaten te kunnen behalen voor jouw eigen isolatie. 

De zaken om rekening mee te houden 

Daarbij zal de bodemisolatie altijd goed uitgevoerd moeten worden. Zo is een van de vereisten bijvoorbeeld dat er een goede ventilatie in de kruipruimte moet zijn. Als er leidingen in de kruipruimte liggen die je nog nodig hebt, dan is het belangrijk dat niet de volledige kruipruimte gevuld wordt. Zo kan een lekkage nog opgelost worden, zonder dat de volledige isolatie weer afgebroken moet worden. Ook moet de vloer goed zijn, moet er rekening gehouden worden met optrekkend vocht en zal de rommel altijd verwijderd moeten worden. Door hier rekening mee te houden zullen de werkzaamheden goed uitgevoerd worden. 

Andere werkzaamheden voor de isolatie 

Er kunnen ook nog andere werkzaamheden bij komen kijken als je met bodemisolatie aan de slag gaat. Zo zal er bijvoorbeeld bodemfolie tegen vocht gelegd worden, moet de kruipruimte wellicht verder uitgegraven moeten worden voor het isoleren en zal er wellicht een andere vloer gelegd moeten worden. Het is daarom altijd belangrijk dat je hier ook over praat met een professional. Deze bekijkt dan precies wat er nodig is en kan jou hier nog adviezen over geven. Zo weet je precies wat er allemaal kan en kun je er gebruik van gaan maken. 

Ga voor een aangename temperatuur 

Met een goede bodemisolatie zorg je er te allen tijde voor dat jouw energierekening naar beneden gaat. Veel warmte die jij stookt, zal namelijk via de vloeren ontsnappen. Dit zorgt ervoor dat je moet blijven stoken om een aangename temperatuur te hebben. Door contact op te nemen met een professional ben je binnen een korte tijd van dit probleem af en zorg je ervoor dat jouw woning weer goed geïsoleerd is. Tevens zorg je ervoor dat jouw vragen allemaal beantwoord zijn en je eventueel op andere situaties in kunt spelen binnenshuis. Vergeet ook niet om gelijk even de vloerisolatie te bespreken!