Interieur

Aanrader: kies voor renovlies behang

Er is amper sterker behang denkbaar dan renovlies behang. Bovendien is het prettig werken met dit soort behang zoals het bovendien een stuk goedkoper is dan het laten aanbrengen van stucwerk. De opkomst van renovlies behang wordt door iedereen met instemming begroet, behalve door de stukadoor. Die vreest voor zijn werk.

Renovlies behang en de perfecte naadloze verbindingen

Met renovlies behang kun je naadloze verbindingen bewerkstelligen. Kies je voor dit behang, dan verklein je de kans op scheuren en oneffenheden. Het behang heeft een zogenaamde scheuroverbruggende werking en met het behang krijg je een volledig glad en egaal geheel. Niet voor niets wordt renovlies behang ook wel op het plafond aangebracht. In nieuwbouwwoningen werkt het behang beter dan stucwerk. De muren gaan namelijk vaak nog werken en zo ontstaan er vaak scheuren. Met behang heb je dat dus niet.

Veel sneller werken in vergelijking met het aanbrengen van stucwerk

Het moge duidelijk zijn, renovlies behang is ijzersterk behang. Het geldt zelfs als het sterkste behang en de behangsoort stond voorheen ook wel bekend als glasvezelbehang. Het is simpelweg een sterk verbeterde uitvoering van het behang dat altijd zorgt voor een glad en strak resultaat. Misschien wel het grootste voordeel van werken met dit behang ten opzichte van het inschakelen van de stukadoor is de snelheid. Het behang breng je snel en gemakkelijk aan en van een droogtijd zoals met stucwerk aan de orde is heb je ook al niet te maken.

Ook in fotobehang verkrijgbaar

Het renovliesbehang is gemakkelijk aan te brengen, je bent er zelfs geen behangtafel voor nodig. Je hoeft met vliesbehang namelijk alleen de muur maar in te smeren met behang en kunt het dus zo vanaf de rol aan de wanden maken. Je hebt deze sterke behangsoort in heel veel verschillende kleuren en met motieven en patronen. Daarmee is opnieuw een voordeel van behang ten opzichte van stucwerk benoemd. Je kunt dit type behang zelfs als fotobehang krijgen en toepassen.

Werken met behang is groter en sneller

Renovlies behang bestaat in de regel uit samengeperste glasvezels, gecombineerd met polyester of met een cellulose laag. Er is ook wel eens sprake van een combinatie van gerecycled papier en textielvezels. Werken met renovlies behang is goedkoper en sneller. De resultaten minstens even goed en dus moet de stukadoor vrezen met grote vrezen. Mensen willen graag snel en wat dat betreft is behang een uitkomst. In korte tijd heb je de wanden kant en klaar. Het gebruik is eenvoudig. Het renovliesbehang scheurt amper of eigenlijk nooit.

De verwachting is dat het behang alleen nog maar sterker zal worden

De verwachting is dat renovlies behang met de tijd alleen maar sterker zal worden. Ten opzichte van het oudere glasvezelbehang beschikt het nieuwe behang over extra vezels. Die maken het verschil en hebben het behang nog sterker gemaakt. Het is niet ondenkbeeldig dat later opnieuw iets toegevoegd wordt waardoor het behang wederom sterker zal worden. Natuurlijk kies je ook bewust voor het werk van de stukadoor en voor stucwerk. Toch heeft deze specialist er een concurrente van formaat bijgekregen.